به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه؛ آیتالله حسینی بوشهری امروز 11مهرماه در همایش افتتاحیه دوره «روایتگری سیره شهدا ویژه طلاب»که درسالن آمفی تئاترمرکزآموزش عقیدتی علی بن ابیطالب(ع) قم بر با موضوع«نقش روحانیت دردفاع مقدس»، برگزار شد، اظهار داشت: برخیها باشنیدن نام مقدس جهاد، مواضع تعجبآمیز و ناباورانهای را میگیرند، درصورتی که جهاد، یکی از ارکان اصلی نظام اسلامی است.
*اسلام اجازه هیچگونه زورگویی و تجاوز را نمیدهد
مدیر حوزههای علمیه کشور بیان داشت: دین مقدس اسلام اجازه هیچ گونه زورگویی و تجاوز را به متجاوزین و مستکبرین نداده و امت اسلامی همسو با اهداف انبیا الهی در مقابل زورگویان ایستاده است .
عضو شورای عالی حوزه های علمیه تصریح کرد: خدای متعال اولین کسی است که برای شهدا یادواره برگزارکرده و بعد از آن، رسول گرامی اسلام (ص) و ائمه معصومین علیهم السلام و در ادامه توسط علما و روحانیون صورت گرفته است.
آیت الله حسینی بوشهری بابیان این که جهاد در اسلام دارای اقسامی است گفت: در دین مقدس اسلام، چهار نوع جهاد ؛ دفاعی، ابتدایی، آزادی بخش وحمایت از مظلوم، بیان شده است.
امام جمعه قم، با بیان اینکه امام(ره)در جواب سئوالی گفتند، «دفاع از خود، حق مسلم ما است»،افزود: دفاع ابتدایی انسان در مقابل هر گونه تجاوز و زورگویی مورد تاکید عقل و شرع است .
آیت الله حسینی بوشهری اضافه کرد: دفاع بسیج، سپاه، ارتش و ملت مسلمان در جنگ هشت ساله تحمیلی از کیان ، خاک و میهن جمهوری اسلامی ایران، از جمله جهاد ابتدایی بوده است .
وی با اشاره به اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، بیان داشت: دفاع ملتهای مظلوم به خصوص فلسطینیان در مقابل بیگانگان، دفاع ابتدایی است .
* ایستادگی در مقابل منحرفین مصداق جهادآزادی بخش
عضومجلس خبرگان رهبری، با اشاره به «جهاد ابتدایی آزادی بخش» اظهار داشت: خاموش کردن فتنهها در هر زمان، جهاد ابتدایی آزادی بخش است.
مدیر حوزههای علمیه ایستادگی در مقابل منحرفین را مصداق جهادآزادی بخش دانست و افزود: اسلام به جبارین اجازه مانع شدن برای رساندن احکام و معارف الهی را نخواهد داد و با مزاحمان، از در جهاد ابتدایی آزادی بخش وارد میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه «حمایت از مظلوم» را اختصاص به اسلام ندانست و گفت: دین اسلام دستور می دهد از مظلومین جهان، اعم از مسلمان و غیر مسلمان که دچار ضعف شده اند، حمایت کنیم.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که پویایی دین اسلام به خاطر ایستادگی در مقابل زورگویان است، افزود: سبک زندگی امیرالمومنین (ع)، رسیدگی به وضع مسلمان و غیر مسلمان در حکومت ولایی است که این امر نشانهای از وجود پویایی و منطق در دین اسلام است .
*اسلام با تحمیل اعتقادات به دیگران مخالف است
وی با اشاره به استفاده از جهاد برای محو شرک در جامعه گفت: اسلام با تحمیل اعتقادات خود به دیگران مخالف است، ولی اگر در جامعه اسلامی، آثار شرک و الحاد وجود داشته باشد، برای مقابله و محو این بیماری از جامعه اسلامی دستورات صحیح و روشنی داده است.
آیتالله حسینی بوشهری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش روحانیت در هشت سال دفاع مقدس اظهارداشت: روحانیت در طول هشت سال دفاع مقدس، با جان و مالشان در کنار رزمندگان اسلام مبارزه کرده و به شهادت رسیدند .
وی با اشاره به برخی از ویژگیهای برجسته شهدا خاطرنشان کرد:خدامحوری، عدم تسلیم در مقابل دشمنان، سازشناپذیری، اطاعت بی چون چرا از ولایت از ویژگیهای بارز شهدا است .
*روحانیت فضای جبهه را معنوی کرده بود
مدیر حوزههای علمیه با بیان این که حضور روحانیت، فضای جبهه را معنوی کرده بود، گفت: اگر روحانیت در جبهههای جنگ حضور نداشت، معلوم نبود که وضعیت این گونه پیش برود، چرا که روحانیت عامل افزایش روحیه تدین و معنویگرایی در میان رزمندگان بودند که در کنارآنها می جنگیدند و به شهادت می رسیدند .
آیت الله حسینی بوشهری اضافه کرد: با توجه به آمارشهدا، تعداد شهدای روحانی هشت سال دفاع مقدس، بیش از آن تعدادی است که به صورت رسمی اعلام شده است.
*حوزه های علمیه تنها محل درس نیست
وی با بیان اینکه جهانیان بدانند که حوزههای علمیه، فقط محلی برای تحصیل علم نیست گفت: دنیا باید بداند که حوزههای علمیه تنها مرکز درس و بحث نیست بلکه در کنار آموزش دروس فقه، روحیه عمل جهاد را نیز در طلاب تقویت کرده و با پرورش مجاهدان حق و دین، اولین رزمنده مبارزه با استکبار هستند.
مدیرحوزه های علمیه افزود: روحانیت با حضور موثر خود در جبهههای جنگ روحیه ولایت پذیری را در میان رزمندگان زنده کرد در حال حاضر نیز پیام روحانیت، اطاعت بی چون چرای از ولی فقیه است .
آیت الله حسینی بوشهری در پایان خطاب به طلاب و فضلا گفت: من می دانم اگر امروز روز درسی شما هم بود، حضور در محل سیره شهدا را بر درس و بحث خود ترجیح می دادید، چرا که جهاد و شهادت، نتیجه درس و بحث است.
انتهای پیام 16/313
وی اضافه کرد: در دنیای کنونی با توجه به افزایش گرایش جوامع و مردم به اسلام برخیها هستند که با استفاده از نیروی زور از رسیدن معارف دینی به این افراد جلوگیری کرده و سعی دارند تاآنها را از دین برگردانند، لذا با استفاده از نیروی زور می خواهند آنها را از دین برگردانند.